Fasl-ı Bahar Kız Kur'an Kursu (A/B Blok)

Fasl-ı Bahar Kız Kur’ân Kursu 2011 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı Sancaktepe Müftülüğüne bağlı olarak Kur’ân-ı Kerim, temel İslami ilimler ve hafızlık eğitimi vermektedir. İki ayrı binada eğitime devam etmekte olan kursumuz ana binasında 230, b blok binasında 120 olmak üzere 350 kişilik yatılı kapasiteye sahiptir. 6 katlı ana binamızda 4800 m2, 5 kattan oluşan b blok binamızda 2200 m2 kapalı alan mevcuttur. Ayrıca 3500 m2’lik bahçe /Spor alanına sahiptir. Dört dilde ( Türkçe, Arapça, İngilizce,Fransızca) eğitim verilmekte olan kursumuzda Türk öğrencilerimizin yanı sıra 25 farklı ülkeden gelen yabancı uyruklu misafir öğrenciler eğitim görmekte, kursumuz bu yönüyle uluslararası bir eğitim kurumu hüviyeti taşımaktadır.

A Blok
Ayrıca görme engelli öğrencilere yönelik Braille alfabesi ile Kur’ân-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi verilmekte, baston kullanma, bağımsız hareket edebilme gibi rehabilitasyon çalışmaları yapılmaktadır.

Kursumuzda temel eğitimi aldıktan sonra istekli öğrencilerimizin arasından ezber kabiliyeti olan ve deneme sürecinde başarılı olanlara hafızlık eğitimi verilmektedir.

Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri, geleneksel sanatlarımızla tanışıp kabiliyetlerini keşfetmesi için ders dışı vakitlerde Halk Eğitim Merkezinden gelen hocalarımızla Ebru, takı tasarımı, kanaviçe işleme, tezhip, kaligrafi ve hüsn-ü hat gibi dallarda eğitim verilmektedir.

B Blok
Telefon : 0216 561 76 45
Adres : Merve Mahallesi, Uzungöl Cad. No:20, 34791 Sancaktepe/İstanbul
Talebelerimize hayatlarının her safhasında lazım olacak kişisel gelişim, sağlık ve ilkyardım, iletişim becerileri, tarih ve medeniyet şuuru, genel kültür alanlarında, eğitim konusunda seminerleri düzenlenmektedir.

Diyanet işleri başkanlığının ilan ettiği tarihlerde yaz kur’an kursu yapılmakta , bu eğitime orta okul, lise ve üniversite düzeyindeki öğrenciler katılabilmektedir.

Kurs içi faaliyetlerin yanısıra civardaki genç gruplarına, hanımlara ve kız çocuklarına yönelik yaygın eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Çeşitli fakültelerde okuyan kız öğrencilere yönelik yatılı /gündüzlü üniversite kamp programları düzenlenmektedir.

Sosyal kültürel anlamda katkı sağlayacak kulüp çalışmaları, tarihi ve kültürel mekanlara gezi faaliyetleri, sosyal sorumluluk kazandırmak amacıyla gönüllü organizasyonlar yapılmaktadır.

Eğitim Hedeflerimiz ve Gayemiz;
  • Gayemiz ülkemizden ve bütün dünyadan bu ilim yuvasına gelen talebelerimize;
  • Sahih kaynaklardan, hayat boyu istifade edeceği faydalı bir ilim vermek,
  • Onları içtimai hayatta hizmet ve saadet dolu bir geleceğe en güzel şekilde hazırlamak,
  • Talebelerimizin gönül ve zihin dünyalarına, muhabbet ve şefkatle hitap ederek, onlarda mü’min ve müttaki bir hanımefendi şuurunun kökleşmesini sağlamak,
  • Muhteşem mâzimizi istikbâle taşıyacak, tesirli lisan, zengin kültür ile geleceğin dünyasına hazır hale getirmek,
el-hâsıl, talebelerimizi iki dünya saadetinin mihenk taşı olan en güzel kıvam ile teçhiz etmektir.

Hatice Hanım Kız Kur'an Kursu

Kursumuz Ekim/2004 yılından itibaren Diyanet işleri başkanlığı sancaktepe müftülüğüne bağlı olarak kur’an-ı kerim, temel islami ilimler, hafızlık eğitimi vermektedir. Toplam 262 yatak kapasitesine Sahip Kurs binası 6 katlı olup toplam 4.800 m2'dir.

Diyanet işleri başkanlığının ilan ettiği tarihlerde eğitime başlanmaktadır.Orta-lise-ve ünv.düzeyinde öğrenciler katılmaktadır. Kış eğitim döneminde türk öğrenciler çoğunlukta ,gürcü,Azeri öğrencilere eğitim verilmektedir., yaz döneminde avrupadan gelen türk öğrenciler çoğunlukta olmak üzere eğitim verilmektedir.

Telefon : 0216 561 44 30
Adres : Merve Mahallesi, Uzungöl Cad., 34791 Sancaktepe/İstanbul
Kuruluş Amacımız Ve Eğitim Hedeflerimiz

1. Kursumuza gelen öğrencilere Kuran-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye ışığında dini bilgi vermek ve bu bilgileri hayata geçirmelerini sağlamak.

2. Sadece Türkiye’den değil Avrupa’dan gelecek öğrencilerimize de ulaşmak ve örf adetlerimize uygun yaşamaları için onlara yardımcı olmak.

3. İslam ahlak ve faziletini temsil eden hanımefendi olmalarını sağlamak.

4. Çağın icaplarına cevap verecek kültürlü mümine hanımlar yetiştirmek.

5. Yaş grubu olarak sadece gençlere değil çocuk ve ev hanımlarına da hitap etmek. Bu doğrultuda çeşitli vakıflarda dersler vermek.

6. Evladını İslam terbiyesi ile teçhiz tezyin eden anneler yetiştirmek.

7. Aile müessesinin her türlü ihtiyaçlarına vakıf hamiler yetiştirmek.

8. Vakıf irtibatlı Kur’an Kursu ve diğer müesseselerine (vakıf, dernek, kreş, özel okul vs ) hoca hanım, idareci ve belletmen yetiştirmek.

9. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde huzur evleri, Dar-ül Acezeler ve çeşitli seminerlere gidilerek her yaştan ve kültürden kitlelere ulaşmak.

10. Sevgi evlerinden gelen kimsesiz çocuklara okul derslerine yardımcı olacak takviye dersler vermek. Ayrıca değerler eğitimi bünyesinde Kur’an, Akaid, ibadet gibi dersler vermek.

11. İslam akaidinde; günümüzdeki fitnelerine karşı bilinçlendirme yapılarak, aklı karışan gençlere yardımcı olmak.

12. İslam Tarihini ve geçmişimizi en doğru ve güzel şekilde anlamalarını sağlamak.

13. Bilinçaltı dünyamızı tanımalarını sağlamak.
    • Öğrenciye Rehberlik
    • Eğitimcinin Vasıfları
    • Doğru Davranış Oluşturma
    • Çekingen kişilik özelliğine sahip öğrencilere yardım etme metotları