Vakıf; iman, sevgi ve manevi olgunluğun mahsulüdür. Temellerinde tamamen Allah rızası olan vakıf, alan el ile veren elin tek çatı altında toplandığı, Allah’ın verdiği tüm nimetlerin paylaşılabileceği bir buluşma yeri bir köprüdür. Vakıf bir anlayış ve bir kültürdür. İnsanlara ihsân ve ikrâm etmek gâyesiyle kurulur. Boğaziçi Vakfı’nın kuruluş sebeplerinin altında yatan temeller de bu yapı taşlarından oluşmaktadır. Vakfımız bu anlayışı en iyi şekilde temsil etmek ve yaşatmak için resmi gazetede 9 Şubat 2006 tarih ve 26075 resmi sayı ile yayımlanan mahkeme kararı ile tescil edilerek faaliyetlerine başlamıştır. Vakfımız bu zamana kadar birçok alanda faaliyet gerçekleştirmiş ve gönülden düşen tohumların başka gönüllerde yeşermesi için çaba sarfetmeyi temel ilke olarak belirlemiştir.

Maliye Bakanlığı’nın 30/01/2014 tarihli ve 10695 sayılı yazısı üzerine, 30/07/2013 tarihli ve 4962 sayılı Kanunun 20. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 12/02/2014 tarihinde Boğaziçi Vakfı “Kamuya Yararlı Vakıflar” statüsü kazanmıştır.

Vakfımızın faaliyetleri kısaca aşağıdaki gibidir;

  • Faslı Bahar Kız Kur’an Kursu 380 yatılı öğrenci kapasitesine sahip olup öğrencilerin yarısını çoğunluğu Afrika ülkeleri olmak üzere yurt dışından gelen öğrenciler oluşturmaktadır.
  • Hatice Hanım Kız Kur’an Kursu 280 yatılı öğrenci kapasitesine sahiptir.
  • 3 ayrı bölgede faaliyet gösteren Gıda Bankalarımız mevcuttur. Gıda bankalarından yarısı dul-yetim olmak üzere ayda ortalama 900 aile (ortalama 4.200 fert) yardım almaktadır.
  • Farklı kurumların projelerine verilen nakdi ve organizasyon destekleri kapsamında kız ve erkek öğrencilerin eğitimine destek sağlanmaktadır. Sağlanan bu destekler ile kış döneminde ortalama 6.500 öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmaktadır.
  • Camilerde yaz ve kış dönemlerinde diyanete bağlı olarak yapılan eğitim faaliyetlerine demirbaş, nakdi ve organizasyon desteği sağlanmmaktadır. Bu destekler ile yaz dönemlerinde yaklaşık 2.000 öğrenci ve kış dönemlerinde ise 500-1000 arasında öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmaktadır.